Minőség, Hatékonyság és Fejlődés: Egy Kisvállalat Tapasztalatai a Digitális Takarítás Ellenőrzésében

Beszélgetés egy Cégvezetővel

Interjúalany: Dr. Katalin Nagy, a ……… Kft. ügyvezető igazgatója
Beszélgető: Gergő Mészáros, Riportermunkatárs

Gergő Mészáros: Jó napot kívánok, Dr. Nagy. Nagyon örülünk, hogy lehetőséget adott nekünk ennek a beszélgetésnek. Kezdjük azzal, hogy elmondja, milyen problémák álltak fenn a cégénél a takarítási folyamatokkal kapcsolatban, mielőtt bevezették a CheckingSystem OSM takarítás ellenőrző rendszert?

Dr. Katalin Nagy: Jó napot, Gergő. Örömömre szolgál, hogy beszélhetek erről a fontos lépésről, amit a takarítási folyamatok fejlesztése terén tettünk. A problémák elsősorban a minőségellenőrzés területén voltak jelen. Papír alapú nyilvántartást használtunk, ami nehezen volt áttekinthető, és az alkalmazottak panaszai, valamint az esetleges hibák kezelése lassú és nehézkes volt. A takarítás minősége nem mindig volt megfelelő, és a kommunikáció sem volt hatékony a csapatunk között.

Gergő Mészáros: Értem. És miként érkezett meg a döntés a CheckingSystem OSM takarítás ellenőrző rendszer bevezetése mellett?

Dr. Katalin Nagy: Az elhatározás egyfajta belső felülvizsgálat során érkezett meg. Fontosnak tartottuk a cégünk hatékonyságának és munkakörülményeinek a javítását. Ekkor találkoztunk a CheckingSystem OSM rendszerrel, amely lehetőséget adott nekünk arra, hogy a takarítási folyamatokat digitalizáljuk és a minőségellenőrzést sokkal hatékonyabban végezzük.

Gergő Mészáros: És mi volt az eredmény a rendszer bevezetése után?

Dr. Katalin Nagy: Az eredmények egyszerűen lenyűgözőek voltak. Az alkalmazottak panaszai lényegesen csökkentek, hiszen mostantól minden munka digitálisan dokumentált és ellenőrizhető volt. Az esetleges hibák, hiányosságok azonnal láthatóvá váltak a rendszerben, így a minőségi problémákat gyorsan kezelni tudtuk. Emellett a takarítás egészének minősége is látványosan javult. A cég munkakörnyezete rendezettebb, tisztább lett, ami egy pozitív hatást gyakorolt az alkalmazottak és ügyfelek elégedettségére is.

Gergő Mészáros: Ez fantasztikus. Hogyan segítette a rendszer az alkalmazottak fejlesztését?

Dr. Katalin Nagy: A CheckingSystem OSM rendszernek köszönhetően az alkalmazottak munkáját folyamatosan monitorozni tudjuk. Az esetleges hibák vagy hiányosságok azonnal visszajelzésként jelennek meg, így az alkalmazottak könnyebben tanulhatnak és fejlődhetnek. Azonnali oktatásokat is bevezethettünk a rendszer révén, ami hatékonyan javítja a minőséget és növeli a csapat teljesítményét.

Gergő Mészáros: Nagyszerű. Végezetül, van-e valami, amit még hozzátenne a tapasztalataihoz és a rendszer bevezetésének sikeréhez?

Dr. Katalin Nagy: Fontos megérteni, hogy a technológia és innováció nem csupán a nagyvállalatok kiváltsága. A mi esetünkben is a CheckingSystem OSM rendszer radikális változást hozott a kisvállalatunk mindennapjaiba. Az egyszerűbb, hatékonyabb és minőségi munkavégzés mindenképpen megérte az átállást. A digitalizáció hozzájárult cégünk sikeréhez és hosszú távú fejlődéséhez.

Gergő Mészáros: Köszönjük szépen, Dr. Nagy, hogy megosztotta velünk ezt a remek történetet és tapasztalatokat a CheckingSystem OSM rendszer bevezetéséről.

Dr. Katalin Nagy: Én köszönöm a lehetőséget, Gergő. Remélem, hogy más vállalkozások is inspirációt meríthetnek belőle a saját fejlődésük és hatékonyságuk javítására.

Ünnepi Nyitvatartásunk

Kedves Ügyfeleink!

Irodánk 2023.12.20. és 2024.01.01. között zárva tart.

A fent említett időszakban ügyeletünket tudja keresni 07:00 – 20:00 között az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Megértésüket köszönjük és Kellemes ünnepeket kívánunk.