Áttörés a Papír alapú Kihívásokon - Hatékony Szállítások, Könnyed Visszakeresés, Zöld Megoldások!

A logisztikai folyamatok hatékony kezelése kulcsfontosságú minden vállalat számára, amely szállításokkal foglalkozik. A hagyományos, papír alapú szállítólevél kezelése sok nehézséget és időveszteséget okozhat. Ezzel szemben a CheckingSystem Portai OSM Rendszer egy modern megoldás, amely forradalmasítja a szállítólevél kezelést és maximalizálja a hatékonyságot.

Az OSM készülék lehetőséget nyújt a biztonsági szolgálatnak a gépjárművek be- és kiléptetésekor a szállítási okmányok vonal, vagy QR kódjának beolvasására és rögzítésére. Ezáltal az összes szállítási okmány száma rögzítésre kerül, és fotók készülnek a dokumentumokról és a raktérről. Ezzel a rendszerrel egy csapásra megoldódnak az eddig tapasztalt tárolási problémák, és a szállítólevél-kezelés jelentősen felgyorsul.

Az OSM rendszer egy egységes, webes felületen tárolja a gépjárművek összes eseményét, lehetővé téve a könnyű visszakeresést és az adatok gyors elérését. A szűrők segítségével a felhasználók könnyedén megtalálhatják a szükséges információkat, akár a szállítási okmány száma, a rendszám, a szállítmányozó cég neve vagy a be-kiszállítás időpontja alapján.

Az OSM rendszer által nyújtott előnyök:

  1. Gyors visszakeresés: Az elektronikus adatbázis lehetővé teszi a szállítólevelek pillanatok alatt történő visszakeresését, így a szállítói csapatok nem vesztegetnek időt a papíralapú dokumentumok keresgélésével.

  2. Energia- és időmegtakarítás: Az automatizált szállítólevél kezelés csökkenti az energiafelhasználást, amely a papírnyomtatás és dokumentumkezelés során jelentkezik. Ezzel együtt az időigényes manuális folyamatok is megszűnnek.

  3. Könnyű hozzáférés és megosztás: Az elektronikus adatokat könnyedén elérhetik az engedélyezett személyek, és lehetőség van a dokumentumok gyors megosztására a szükséges felekkel.

  4. Rugalmas keresési lehetőségek: A szállítási okmányokat bármilyen kritérium alapján visszakereshetik a felhasználók, így könnyedén nyomon követhetőek a szállítmányozási folyamatok.

  5. Részletes információk: Az OSM rendszer lehetőséget nyújt a gépjárművek eseményeinek részletes megtekintésére, beleértve a szállítási okmányokról készült képeket vagy a teljes szállítmányozási eseményt pdf formátumban.

A CheckingSystem Portai OSM Rendszer az innovatív megoldás a logisztikai szállítólevél kezelésre. Csökkenti az adminisztrációs terheket, növeli a hatékonyságot, és elősegíti az átlátható és könnyen követhető szállítási folyamatokat. Váltson az OSM rendszerre, és tapasztalja meg a logisztikai folyamatok új, magasabb szintjét!

Ünnepi Nyitvatartásunk

Kedves Ügyfeleink!

Irodánk 2023.12.20. és 2024.01.01. között zárva tart.

A fent említett időszakban ügyeletünket tudja keresni 07:00 – 20:00 között az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Megértésüket köszönjük és Kellemes ünnepeket kívánunk.