Visszakövethetőség, fotóigazolás és észrevételek rögzítése - Az apartmanok takarításának új szintje

Interjúvezető: Üdvözlöm! Köszönöm, hogy időt szakított rám. Azért vagyok itt, hogy beszéljünk a CheckingSystem OSM takarítás ellenőrző rendszeréről, amit alkalmaznak az apartmanok takarítására. Először is, miért döntött úgy, hogy bevezeti ezt a rendszert a szálláshelyén?

Apartman Tulajdonos: Örülök, hogy itt vagy, és szívesen válaszolok a kérdéseire. Azért döntöttem a CheckingSystem OSM rendszerének bevezetése mellett, mert szerettem volna egy hatékony és átlátható módszert, amely lehetővé teszi számomra és alkalmazottaim számára, hogy pontosan nyomon kövessük a takarítási folyamatokat az apartmanokban. Fontos volt számomra, hogy visszakövethető legyen, hogy melyik alkalmazott takarította az adott apartmant, és hogy rögzítve legyen az elvégzett munka.

Interjúvezető: Nagyszerű. Tehát a rendszer segít az ön és alkalmazottai számára a munka nyomon követésében. Mondana néhány részletet a rendszer működéséről? Hogyan történik a takarítás dokumentálása és ellenőrzése?

Apartman Tulajdonos: Természetesen. A CheckingSystem OSM rendszere lehetővé teszi, hogy alkalmazottaim visszakövethetően dokumentálják a takarítási folyamatokat. Amikor az alkalmazottak belépnek egy apartmanba, bejelentkeznek a rendszerbe, és a rendszer automatikusan rögzíti az időpontot és a takarító személyét. A takarítás során az alkalmazottak fotókat készítenek, amelyek igazolják az elvégzett munkát. Ezeket a fotókat a rendszer tárolja és az adott apartmanhoz rendeli.

Interjúvezető: Ez nagyon hasznos lehet a dokumentáció és az ellenőrzés szempontjából. Mi történik, ha egy panasz érkezik az egyik apartman takarításával kapcsolatban? Hogyan lehet visszakeresni, hogy melyik alkalmazott végezte el a takarítást?

Apartman Tulajdonos: Ha egy panasz érkezik az egyik apartman takarításával kapcsolatban, könnyen visszakereshető, hogy melyik alkalmazott végezte el a munkát. A CheckingSystem OSM rendszere lehetővé teszi az időpont, az apartman és a takarító személye alapján történő keresést. Ezzel a funkcionalitással gyorsan azonosítani tudjuk, hogy ki volt felelős az adott takarításért, és elkezdhetjük a szükséges intézkedéseket a panasz kezelésére.

Interjúvezető: Nagyszerű. Ezenkívül a rendszer lehetővé teszi az észlelt károk és sérülések dokumentálását is?

Apartman Tulajdonos: Igen, pontosan így van. A CheckingSystem OSM rendszere lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak jegyzőkönyvet vegyenek fel az észlelt károkról és sérülésekről. Ez nagyon fontos, mert így minden káresemény dokumentálva van, ami segít a károk helyreállításában és az esetleges felelősség megállapításában.

Interjúvezető: Kiváló. Végül, mondana néhány szót arról, hogy az alkalmazottak milyen módon rögzíthetik az észrevételeiket az adott feladathoz?

Apartman Tulajdonos: Természetesen. Az alkalmazottak az adott feladathoz diktálással is rögzíthetik az észrevételeiket. A CheckingSystem OSM rendszere lehetővé teszi a hangfelvétel készítését, amelyet a rendszer tárol és az adott feladathoz kapcsolódik. Ez a funkció megkönnyíti az alkalmazottak számára, hogy azonnal rögzítsék az észrevételeiket, és biztosítja, hogy az információk pontosan dokumentálva legyenek.

Interjúvezető: Nagyszerű. Köszönöm, hogy megosztotta velünk ezeket az információkat. A CheckingSystem OSM rendszere valóban hatékony eszköznek tűnik az apartmanok takarításának dokumentálására és ellenőrzésére.

Ünnepi Nyitvatartásunk

Kedves Ügyfeleink!

Irodánk 2023.12.20. és 2024.01.01. között zárva tart.

A fent említett időszakban ügyeletünket tudja keresni 07:00 – 20:00 között az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Megértésüket köszönjük és Kellemes ünnepeket kívánunk.